Un tânăr paralizat şi-a recâştigat mobilitatea mâinilor, în urma unui transplant cu celule stem

Sursa foto: http://www.chingfordtherapyclinic.co.uk/

Sursa foto: http://www.chingfordtherapyclinic.co.uk/

Un tânăr de 21 de ani, paralizat în urma unei leziuni a coloanei vertebrale, a reuşit să îşi recapete mobilitatea mâinilor, în urma unui tratament experimental cu celule stem, efectuat de oamenii de ştiinţă din cadrul Centrului Medical Keck – Universitatea California de Sud, scrie medicalnewstoday.com.

În luna martie a anului 2016, Kristopher Boesen a fost implicat într-un groaznic accident de maşină. Tănărul a suferit o traumă severă a coloanei vertebrale, la nivel cervical, în urma căreia a rămas paralizat de la gât în jos şi în imposibilitatea de a respira fără asistenţă.

Medicii i-au spus că nu îşi va mai putea recâştiga mobilitatea mâinilor niciodată, în condiţiile în care procedurile chirurgicale standard se axează pe stabilizarea coloanei vertebrale pentru a preveni viitoare deteriorări, însă rareori duc la o recăpătare a mobilităţii.

După aceea, Kristopher Boesen a aflat de un studiu clinic condus de Dr. Edward D. Wirth III, director medical în cadrul Asterias Biotherapeutics. Medicul căuta pacienţi cu leziuni cervicale pentru a fi incluşi în testarea unui noi tratament cu celule stem. După teste suplimentare, tânărul a primit confirmare că este eligibil să fie inclus în studiu.

La doar două săptămâni de la primirea tratamentului, s-a putut observa o îmbunătăţire a funcţiei motorii. De asemenea, îmbunătăţiri importante au fost observate la trei luni de la primirea transplantului de celule stem.

Procedura a constat în injectarea celulelor stem direct în măduva spinării, la nivelul leziunilor.

 

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0