Terapia cu celule stem arată rezultate promiţătoare în cazul unui copil cu sindromul Down

Sursa foto: http://images.parents.mdpcdn.com/

Sursa foto: http://images.parents.mdpcdn.com/

Terapia cu celule stem are rezultate promiţătoare în cazul unui copil de trei ani, născut cu sindromul Down, care suferea şi de abilităţii motorii subdezvoltate. Tratamentul a fost realizat într-un spital din India, New Delhi, scrie geneticliteracyproject.org.

În timp ce sindromul Down este o boală incurabilă, medicii specialişti în domeniul celulelor stem au ajuns la concluzia că tratamentul cu celule stem poate duce la o oarecare îmbunătățire a vieţii celor care suferă de aceast cumplit sindrom, chiar dacă nu poate fi promisă o vindecare completă.

Potrivit medicului care s-a ocupat de transplantul de celule stem, pacientul a primit două sesiuni de terapie cu celule stem, care au durat fiecare aproximativ trei luni.

Până la sfârșitul celor trei luni (din prima sesiune de tratament n.r.), tonusul muscular s-a îmbunătăţit în cazul tuturor membrelor. De asemenea, copilul a început să gângurească şi să meargă de-a buşilea„, a declarat Geeta Shroff, expert în domeniul celulelor stem. De asemenea, acesta a mai spus că micuţul şi-a dezvoltat un anumit nivel de socializare, fiind capabil să recunoască persoanele apropiate, după prima sesiune de terapie.

Conform medicului, rezultatele şi îmbunătăţirile arătate de această terapie arată că celulele stem au potenţialul de a înlocui celulele neuronale afectate, restabilind noi conexiuni. În plus, terapia cu celule stem ar putea fi utilizată nu doar în cazul sindromului Down, ci pentru mai multe afecţiuni neuronale şi congenitale.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0