Studiu clinic: bebeluşi cu malformaţii congenitale, trataţi cu celule stem

Sursa foto: http://cdn.sheknows.com/

Sursa foto: http://cdn.sheknows.com/

Medicii din cadrul University of Maryland Medical Center a început un studiu prin care tratamentul cu celule stem ar putea ajuta bebeluşii care suferă de boli cardiace congenitate, scrie itechpost.com.

Studiul clinic are drept scop creşterea şanselor de supravieţuire a copiilor care se nasc cu sindromul hipoplastic cardiac stâng (HLHS). Aceasta este o afecţiune congenitală în care partea stângă a inimii nu este pe deplin dezvoltat în timpul sarcinii, fapt care afectează fluxul sanguin normal prin inimă, după naşterea copilului.

Metodele actuale de tratament includ transplant de inimă şi o serie de proceduri chirurgicale pe cord deschis reconstructive. Cu toate acestea, intervenţiile efecuate în cazul copiilor cu HSLS nu au rezultate pozitive, iar micuţii suferă diverse complicații pe tot parcursul vieții. În plus, doar 50 – 60%  dintre pacienţii trataţi prin intervenţii chirurgicale reuşesc să supravieţuiască până la împlinirea vârstei de cinci ani.

În cadrul studiului efectuat de University of Maryland Medical Center vor fi incluşi 30 de bebeluşi care s-au născut cu această afecţiune cardiacă. 15 pacienţi vor primi un tratament cu celule stem, care este compus din șase până la opt injecții cu celule stem, iar ceilalţi 15 reprezintă  grupul de control, cei care nu vor primi transplantul cu celule stem.

Anterior, cercetătorii au avut rezultate pozitive cu privire la utilizarea celulelor stem în tratamentul bolilor de inimă la adulţi.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0