Speranţe pentru pacienţii care suferă de degenerare maculară de la o terapie cu celule stem

Sursa foto: https://aos.iacpublishinglabs.com

Sursa foto: https://aos.iacpublishinglabs.com

O terapie cu celule stem, dezvoltată de compania indiană Advancells, a dus la îmbunătăţirea vederii unui pacient de 58 de ani, care suferea de degenerare maculară. Boala îi afectase grav vedere chiar de când avea doar 18 ani, iar bărbatul era declarat legal drept orb, scrie business-standard.com.

Conform medicilor, vederea pacientului s-a îmbunătăţit considerabil. Acesta avea extrem de puţine şanse de recuperare, până când a decis să primească terapia cu celule stem, după o cercetare amănunţită a cazului.

Bărbatul a început iniţial să vădă mai clar obiectele aflate la apropiere şi, după aceea, acesta a reuşit să citească mai bine. Treptat, el a fost capabil să se concentreze şi să vadă obiectele aflate la distanţă şi să meargă prin locuri întunecate, folosind o lanternă.

Degenerarea maculară este o afecţiune care include o varietate de boli de natură oftalmologică ce se caracterizează prin afectarea vederii centrale, în timp ce vederea periferică rămâne funcţională. Degenerarea maculară apare în momentul în care retina începe să se deterioreze şi nu mai poate capta corespunzător imaginile din mediul înconjurător.

Aşadar, această afecţiuni afectează abilitatea de a vedea la distanţă sau aproape. Astfel, anumite activităţi, precum cititul, pot deveni dificile sau imposibile.

Prin acest caz, echipa medicală de specialitate din cadrul Advancells a fost în măsură să dovedească că terapia cu celule stem poate fi o metodă de succes privind tratamentul acestei afecţiuni.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0