Premieră europeană: Pacienţii cu insuficienţă cardiacă se pot trata cu ajutorul propriilor celule stem

Sursa foto: http://www.lifeextension.com/

Sursa foto: http://www.lifeextension.com/

Pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă se pot trata cu ajutorul propriilor celule stem, după ce studiile clinice au demonstrat că această terapie face ca inima să pompeze mai eficient sângele, scrie express.co.uk.

Fundaţia Heart Cells a lansat de curând un program de tratament în aceste sens, primul din Europa. Astfel, pentru prima dată pacienţii care suferă de această boală cardiacă se pot trata în cadrul NHS Hospital din Marea Britanie, iar terapia este decontată de fundaţie.

Celulele stem vor fi recoltate din propria măduvă osoasă şi injectate în zona afectată a inimii.

Specialiştii în domeniu spun că programul vine după ce s-au obţinut rezultate promiţătoare în cadrul a două studii clinice, ce au cuprins peste 100 de pacienţi, desfăşurate în Marea Britanie, în perioada 2005-2015.

Studiile au fost conduse de profesorul Anthony Mathur, cardiolog şi director de cardiologie intervenţională la Spitalul St. Bartholomew.

Primul pacient tratat în cadrul programului are 59 de ani. „Voi fi pentru totdeauna recunoscător Fundaţiei Heart Cells voi aprecia activitatea echipei de la Spitalul St. Bartholomew, întrucât nu cred că aş mai fi fost aici la ora actuală”, a spus bărbatul. Acesta a mai povestit că acum poate duce o viaţă aproape normală şi că se bucură de fiecare moment alături de soție şi de copiii săi.

„Tratamentul cu celule stem nu doar mi-a îmbunătăţit sănătate fizică, ci şi pe cea mentală, iar acum trăiesc în fiecare zi cu speranță pentru viitor”, a spus el.

Programul a strâns până în prezent peste 6,5 milioane de lire sterline, iar campania de donaţii continuă pentru a oferi tratamentul cu celule stem la mult mai multe persoane care suferă de insufiecienţă cardiacă.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0