Povestea Georginei: sange de cordon ombilical pentru tumoarea de pe creierul fratelui sau

Georgina Russel din Preston, in apropiere de Manchester, Regatul Unit al Marii Britanii, era insarcinata in luna a IV-a cand a primit vestea tragica despre fratele sau mai mare, Ashley, care a fost diagnosticat cu o forma rara de cancer, o tumoare cerebrala ce se dezvolta lent, glioblastomul.

Ashley suferea simptome vagi de luni de zile in momentul in care au aparut probleme de coordonare si vedere ce l-au determinat sa ceara ajutor medical. Dupa confirmarea diagnosticului de glioblastoma prin RMN, medicii lui Ashley au estimat ca mai are doar 5 ani de viata. Ashley are 34 de ani si a lucrat in cadrul Royal Navy pana in momentul diagnosticarii sale, in august 2017.

Hotarata sa-si ajute fratele in orice fel posibil, Georgina a folosit zilele urmatoare diagnosticarii fratelui sau, cautand date despre boala acestuia si tratamentele nou aparute. Apoi, intr-o seara tarzie, a facut descoperirea care i-ar putea salva viata lui Ashley.

Cautarile pe internet au condus-o catre descoperirea ca sangele de cordon ombilical, mai precis celulele stem sunt utilizate in tratarea unor forme diverse de cancer.

“Citeam despre celulele stem gandindu-ma ca am acest tratament in mine, chiar in acest moment!’ A fost socata afland ca celulele stem au foat utilizate in peste 40.000 de transplanturi pentru a trata peste 80 de boli ale sangelui si sistemului imunitar, si cu toate acestea, nimeni dintre cunoscutii sai nu stia de posibilitatea stocarii sangelui de cordon ombilical.

Sursa: https://parentsguidecordblood.org/en/news/georginas-story-cord-blood-brothers-brain-tumour

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0