Facilitati legate de un studiu avansat prin terapia cu celule stem

Facilitati legate de un studiu avansat prin terapia cu celule stem: acces deschis la terapia cu celule stem din sangele de cordon ombilical pentru Autism si Paralizia Cerebrala

Duke University Medical Center a primit permisiunea din partea FDA (Food and Drug Administration) de a face terapie prin celulele stem din sangele de cordon ombilical pentru afectiuni precum tulburari din spectrul autist (TSA) si paralizie cerebrala (PC), pacientii avand accesul deschis la acest studiul clinic. Acest protocol stabileste conditiile pentru un studiu clinic NCT03327467, inregistrat pe 31 octombrie 2017, ce permite copiilor care au aceste afectiuni neurologice (TSA si PC) sa faca transplant cu propriile celule stem sau cu cele provenind de la un frate, chiar daca sunt calificati pentru un alt studiu clinic tintit.

Inregistrarea acestui studiu clinic reprezinta un moment decisiv, deschizand usa pentru o mare parte din copiii care sunt afectati de ceea ce reprezinta tulburarile neurologice dobandite si oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca la Duke University pentru transplantul cu celule stem din sangele de cordon, cu conditia sa aiba sange de cordon sau celule stem cu minima compatibilitate (HLA) intr-o banca familiala de celule stem.

Terapia cu celule stem provenind de la un frate necesita o compatibilitate partiala (HLA) si nu una perfecta. Acest protocol cu acces deschis reprezinta un triplu succes pentru toate partile implicate in acest proiect, in primul rand pacientii, dar si bancile de celule stem familiale (particulare) si Duke University Medical Center.

Citeste tot articolul aici:
https://celltrials.org/news/featured-advanced-cell-therapy-trial-expanded-access-cord-blood-therapy-autism-and-cerebral-palsy

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0