Experiment: Cercetătorii japonezi vor să creeze organe umane din celule stem, cu ajutorul porcilor

japonezi artÎn luna august, o echipă de cercetători japonezi va începe un experiment, în cadrul Universității Stanford, prin care intenţioneză să creeze organe umane din celule stem. Experimentul va fi realizat pe porci, scrie publicația Nikkei. 

Experimentul este coordonat de către profesorul Hiromitsu Nakauchi, care predă atât la Stanford, cât și la Universitatea din Tokyo.În cadrul proiectului, cercetătorii vor folosi celule stem pentru a dezvolta mai multe organe, printre care se numără pancreasul şi ficatul.

Organele vor fi create folosind porcii, iar obiectivul cercetătorilor japonezi este să aplice descoperirile lor în domeniul medicinei regenerative, în următorii 5-10 ani, vizând în special oameni cărora le-au cedat anumite organe sau au nevoie de un transplant de organe.

Oamenii de știință speră că celulele stem pluripotente care vor fi injectate porcilor vor putea fi induse astfel încât să se dezvolte în diferite organe.

Un experiment similar, realizat pe șoareci, a fost realizat de curând iar rezultatele au fost extrem de bune, încât i-a determinat pe cercetătorii japonezi să ducă cercetarea la un alt nivel.

Guvernul din Japonia a anunţat că dezvoltarea medicii regenerative este o prioritatea atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte strategia de creştere economică a ţării. Pentru a susţine dezvoltarea cercetării în acest domeniu, autorităţile nipone au aprobat un set de măsuri prin care sunt susţinute experimentele medicale şi noile tehnologii din domeniul sănătăţii.

De asemenea, reglementările adoptate în Japonia cuprind, pe lângă sprijinul financiar, şi un set de măsuri de etică.

 

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0