Descoperire: Celulele stem ar putea fi folosite şi în reconstrucţia osoasă a feţei şi a craniului

Sursa foto: http://3dprint.com/

Sursa foto: http://3dprint.com/

O echipă de cercetători din Marea Britanie au reuşit, pentru prima oară, să identifice şi să izoleze celule stem care sunt responsabile de formarea craniului şi a oaselor cranio-faciale. Aceştiu au realizat, pe şoareci, un studiu în cadrul căruia aceste oase au putut să fie refăcute, scrie eurekalert.com.

Cercetarea reprezintă un pas extrem de important în folosirea celulelor stem pentru reconstrucţia osoasă a feţei şi a craniului.

Autorul studiului, Wei Hsu, a afirmat că scopul studiului a fost de a înțelege mai bine terapia cu celule stem și a vedea ce rezultate are în cazul deformării craniului la nou-născuți, care în unele cazuri poate pune în pericol viață bebelușului, din cauza presiunii ridicate pe creier.

Oamenii de știință au mai explicat că noua metodă deschide calea către noi tratamente în cazul pacienților care suferă de varii afecțiuni cauzate de boli congenitale, de traumatisme sau de cancer.

Echipa de cercetători a confirmat, de asemenea, că acest tip ce celule stem sunt unice și că nu se aseamănă cu alte celule stem care sunt responsabile pentru formarea oaselor picioarelor sau a altor părți ale corpului uman.

 

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0