Clarificarile ARBACS cu privire la afirmatii precum “injectarea de celule stem pure nu va rezolva niciodata nicio boala”

BUCURESTI, 14 Iulie 2014: ARBACS (Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem) doreste sa completeze si sa clarifice unele afirmatii referitoare la celulele stem, facute in cadrul Scolii Internationale de Vara de Neurologie, desfasurata la Eforie Nord precum “injectarea de celule stem pure nu va rezolva niciodata nicio boala” (http://goo.gl/7kVPyb).

Aceste afirmatii trebuie puse in contextul lor adevarat, respectiv ca celulele stem isi indeplinesc rolul eventual ghidate fiind de catre telocite, nicidecum ca nu rezolva boli. Altfel sunt in contradictie cu realitati si reusite greu de contestat precum:

  • 1.000.000 transplanturi cu celule stem efectuate pana la acest moment (cifra s-a „sarbatorit” anul trecut);
  • peste 7 miliarde de dolari investiti pana acum in acest domeniu (3,6 miliarde investiţi în cercetare şi 3,7 miliarde în terapie). Sumele extrem de mari, investite constant la nivel mondial in domeniul celulelor stem, demonstreaza perspectivele serioase pe care celulele stem le aduc in medicina moderna; peste 50.000 de pacienti/ an se trateaza prin transplant cu celule stem; dorim de asemenea sa subliniem ca termenul de “afacere” este gresit utilizat in contextul in care se vorbeste de fapt doar de bani investiti;
  • mai mult de 70 de tipuri de afectiuni maligne şi benigne sunt supuse terapiei prin transplant de celule stem.

In plus, foarte recent s-a incheiat Conferinta Nationala de Medicina si Chirurgie Regenerativa desfasurata la Bucuresti pe 12 iunie, organizata de catre UMF Bucuresti si ACADEMIA ROMANA. Dintre participanti, Prof. Dr. Dan T. Simionescu este o personaltate stiintifica majora, implicata in medicina regenerativa si cercetarea pentru tratamentele bolilor degenerative si cardiovasculare, ortopedice si ale sistemului nervos, folosind propriile studii si inventii. A reusit sa foloseasca in cercetarea sa preclinica celulele stem pentru patologiile valvelor cardiace, bolile vasculare, degenerarea discurilor intervertebrale si atacurilor cerebrale, cu rezultate spectaculoase.”

Inventatorul anului in medicina in SUA in 2009, Prof. Dr. Alt Eckhardt, co-presedinte al Consiliului Stiintific SIMCR, profesor de medicina la Rechts der IsarMedical Center of the Technische Universitat Munchen, Germania si profesor de medicina la Universitatea Tulane din New Orleans, SUA, a fost Key Note Speaker al evenimentului si a prezentat cele mai noi dezvoltari ale chirurgiei regenerative, la nivel international in cadrul temei „Celulele stem si viitorul Medicinei”. Prof. Dr. Alt Eckhardt este autorul a peste 500 de publicatii si detine peste 600 de patente de inventie in domeniul celulelor stem, electrofiziologiei si cardiologiei interventionale.

***

Despre ARBACS

Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta si apolitica, care a fost infiintata in anul 2012, la initiativa a trei companii de profil: Biogenis, Cord Blood Center Medical si Stem SURE.

Membrii ARBACS sunt entitati care activeaza in domeniul procesarii si stocarii de celule stem, institutii autorizate de catre Ministerul Sanatatii prin Agentia Nationala de Transplant si care respecta toate normele legale in vigoare.

In 2013, membrii Asociatiei au lansat Codul de Etica profesionala in domeniul celulelor stem, document ce sta la baza desfasurarii activitatii bancilor membre si care are scopul de a le oferi incredere sporita clientilor.ARBACS incurajeaza si sprijina competitia intre bancile familiale de celule stem.

Pentru mai multe informatii:

Paula Alexandrescu

PR Manager ARBACS

E:  paula.alexandrescu@gmail.com

M: 0729 258 458.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0