Cercetatorii irlandezi si britanici folosesc celule stem pentru a dezvolta celule rosii

sange 1Cercetatorii din Marea Britanie si Irlanda au folosit cu succes celule stem pentru a dezvolta un numar mare de celule rosii in laborator, iar acum se pregatesc pentru a le testa in studiile clinice. Noile celule ar trebui sa fie de foarte bun augur pentru pacienti, deoarece vor fi in stare proaspata, iar procesul va ajuta, de asemenea, la tratarea bolilor de sange, potrivit directorul medical si stiintific al Institutului Irlandez pentru Transfuzii de Sange.

University College din Dublin a fost unul din centrele care au contribuit la aceasta activitate, iar rolul sau este acum incheiat. Consiliul, insa, va continua sa participe la derularea studiilor clinice.

Metoda va putea fi folosita pentru a trata orice conditie medicala din cauza careia organismul unui om nu poate produce globule rosii sanatoase.

Procesul implica cresterea a mii de miliarde de celule stem si apoi, folosirea a mai multor factori de crestere – proprii organismului uman, dar utilizate in laborator -, pentru a transforma celulele stem in celulele rosii.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0