Celulele stem ajută la refacere leziunilor traumatice ale creierului

Sursa foto: www.natural.news

Sursa foto: www.natural.news


Rezultatele unui studiu clinic privind utilizarea transplantului autolog de celule stem pentru refacera unor leziuni traumatice ale creierului arată că terapia are rezultatele scontate de cercetători, determinând o conservare a ţesutului cerebral, potrivit oamenilor de ştiinţă din cadrul Health Science Center – Universitatea din Texas (UTHealth), scrie sciencedaily.com.

Rezultatele, care au confirmat, de asemenea, siguranța și fezabilitatea studiului, au fost publicate în revista Stem Cells.

„Datele obținute din acest studiu trec de nivelul testării siguranţei acestei abordări”, a declarat Dr. Charles S. Cox Jr., din cadrul Memorial Hermann Red Duke Trauma Institute.

Avem acum un indiciu al efectului pe care tratamentul îl are şi aceasta reflectă munca noastră din pre-studiu clinic. De asemenea, urmează să fie aprobabtă Faza II b  a cercetării, care este sponsorizată de Joint Program Warfighter din cadrul US Army Medical Research Acquisition Activity”, a mai spus acesta.

Dr. Charles S. Cox Jr. a primit recent o finanţare de 6,8 milioane dolari din partea Departamentului de Apărare al Statelor Unite pentru a efectua cercetarea şi pentru a testa siguranţa şi eficacitatea terapiei cu celule stem.

Potrivit datelor existente, 1,7 milioane de america suferă anual o leziune traumatică a creierului. Dintre aceştia, 275.000 sunt spitalizaţi şi 52.000 nu reuşesc să supravieţuiască. În plus, terapiile existente în prezent nu au rezultate cuantificabile.

Pentru a putea deschide o nouă cale de tratament, Dr. Charles S. Cox Jr. a cercetat terapia cu celule pentru boli neurologice în studii preclinice și clinice, pentru mai mult de două decenii. Noul studiu se bazeaza pe cercetările sale publicate anterior, care arată că terapia cu celule stem dupa un astfel de traumatism este sigură şi aduce îmbunătăţiri remarcabile pacienţilor. Mai exact, acesta a reuşit să demonstreze că teoria sa privind căreia celulele stem atenuează răspunsul inflamator al organismului la trauma s-a dovedit adevărată.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0