Celule musculare cardiace mature, create în laborator din celule stem

Sursa foto:http://alexandranadane.ro/

Sursa foto:http://alexandranadane.ro/

Crearea de celule musculare cardiace mature şi viabile, din celule stem, s-a dovedit a fi un lucru dificil pentru biologi, însă, acum cercetătorii din cadrul centrului Johns Hopkins au anunţat că au reuşit să facă acest lucru, cu succes, în laborator, scrie sciencedaily.com.

Totul s-a întâmplat în cadrul unui studiu efectuat pe şoareci, iar oamenii de ştiinţă au mai anunţat că celule create furnizează semnalele biologice şi chimice specifice celulelor musculare cardiace.

Cercetarea a fost publicată în numărul din ianuarie a publicaţiei Cell Reports. În plus, cercetătorii afirmă că metoda dezvoltată de ei va ajuta şi alte studii aflate în derulale privind modul în care se dezvoltă bolile de inimă, împreună cu dezvoltarea de noi instrumente de diagnostic şi tratament.

Conceptul nostru de a folosi un animal gazdă viu, pentru a permite maturarea cardiomiocitelor poate fi extins la alte domenii de cercetare privind celulele stem și într-adevăr deschide o nouă cale de a ajuta celulele stem să ajungă la maturitate şi să se transforme în celule musculare cardiace„, a afirmat autorul studiului, Chulan Kwon, Ph.D., profesor asociat de medicină şi membru al Johns Hopkins University School of Medicine.

Autorul studiului a mai precizat şi a atras atenţia, în acelaşi timp, că utilizarea clinică a acestor celule este la ani distanţă.Speranţa noastră este că prin munca noastră vom ajuta medicina să avanseze şi, astfel, vom putea să le oferim pacienţilor cardiomiocite din celule stem proprii”, a mai precizat Chulan Kwon.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0