Artitra reumatoidă ar putea fi tratată cu celule stem

Un tratament cu celule stem dezvoltat de compania australiană de biotehnologie Mesablast s-a dovedit a fi eficient, în cadrul unul studiu clinic, împotriva artritei reumatoide, conform businessinsider.com.au.

Artrita reumatoidă este o boală relativ frecventă care afectează articulaţiile. Această afecţiune constă în inflamarea membranei sinoviale care delimitează articulaţiile.

Inflamaţia poate produce distrugerea articulației. Boala afectează de obicei femeile cu vârstă cuprinsă între 40-60 de ani.

În cadrul studiului, o singură perfuzie intravenoasă cu acest tratament, numit MPC-300-IV, a dus la îmbunătăţirea simptomelor bolii, precum şi a funcţiilor fizice ale pacienţilor.

Aceste rezultate susţin potenţialul terapiei noastre cu celule stem„, a afirmat CEO-ul companiei care a dezvoltate tratamentul, Silviu Itescu.

De asemenea, Dr. Allan Gibofsky, profesor de medicină şi sănătate publică în cadrul Weill Cornell Medical College din Statele Unite, a precizat că rezultatele studiului clinic sunt încurajoatoare. Acesta a mai explicat că terapia dezvoltată de Mesablast are potenţialul de a satisface nevoia de tratamente pentru pacienţii cu artitră reumatoidă.

În cadrul studiului clinic, afla deja în Faza 2, au fost incluşi 48 de pacienţi care suferă de această afecţiuni.

PartajeazaShare on Google+0Share on Facebook0